Верица Мукоска

Верица Мукоска
Верица Мукоска е родена на 10 март 1999 година во Вевчани. Стихови почнала да пишува уште во најраните детски денови и во издание на „Бата прес“ во 2009 година, ја објави стихозбирката „Стихови од срцето на природата“. Основно училиште завршила во родното место, а гимназија во 2017 година во Струга. 
Романот „Дневникот на длабоките тајни“, е нејзино прво прозно дело. 


Дневникот на длабоките тајни

Дневникот на длабоките тајни

Возбудлив роман чие дејствие сe случува под староградските ѕидови во татковината на романтичарската ..

300MKD

Покажува 1 до 2 од 2 (1 Страни)