Лота Лундберг

Лота Лундберг

Лота Лундберг е родена во Упсала, Шведска 1961 година. Студирала политички науки, педагогија, психодрама, како и германски јазик во Виена.Најсеопфатна тема во нејзиното творештво се прашања за идентитетот и човечкото достоинство, за нормалноста и за табуто. Посебен предизвик во нејзината проза е и обликувањето на етички конфликти без едноставни решенија. Делата на Лундберг се преведени на германски, холандски, норвешки, фински и дански.


Нултиот час

Нултиот час

Дали човек може да добие нова шанса кога најлошото, најстрашното, најдлабокото страдање веќе се случ..

500MKD

Покажува 1 до 1 од 1 (1 Страни)