Александар Терехов

Александар Терехов

Александар Михаилович Терехов (1966) дипломирал новинарство на Московскиот државен универзитет. Работел како репортер за културната рубрика и уредник од весниците „Огонек“ и „Столица“, а од 1999 година е генерален директор на издавачка куќа „Јас читам“. Напишал повеќе книги, а за „Камениот мост“ го добил второто место за наградата Руски букер (Најдобра книга). 


Камениот мост

Камениот мост

На 4 јуни 1943 година, се откриени две мртви тела на Големиот камен мост во Москва. Како бомба одекн..

500MKD

Покажува 1 до 1 од 1 (1 Страни)