Дејвид Унгер

Дејвид Унгер

Дејвид Унгер (1950) е гватемалски писател и преведувач. Во 2014 година ја добил престижната национална на-

града за литература Miguel Ángel Asturias. Тој е автор на романите „Цената на бегството“ и „Проклетиот живот во

тропските краишта“. Негови кратки приказни се објавени во интернет магазините Words Without Borders, Guernica,

KGBBarLit, и Playboy Mexico. Има преведено четиринаесет книги од шпански на англиски. Живее со сопругата Ен

Гилман во Бруклин, Њујорк. Манипулаторот е неговиот последен роман – бестселер кој доживеа огромен интерна-

ционален успех.


Манипулаторот

Манипулаторот

По сите индикатори, Гиљермо Розенсвајг е олицетворение на успехот. Тој е членна гватемалската елита,..

400MKD

Покажува 1 до 1 од 1 (1 Страни)