Нагиб Махфуз

Нагиб Махфуз

Нагиб Махфуз е роден на 11 декември 1911 година во Каиро, а умрел на 30 август 2006 година. Тој е египетски

филозоф, романсиер и драмски писател. Во 1988 година тој стана првиот и засега единствен добитник на Нобело-

вата награда за литература од арапскиот свет.


Љубов на дождот

Љубов на дождот

Возбудлив роман со незаборавни ликови кои трагаат по среќа и вистинска љубов, сесправуваат со горчин..

199MKD

Во времето на љубовта

Во времето на љубовта

Љубов – кој би можел да ги пресмета нејзините промени, да ја измери нејзината сила, да ѝ ги открие м..

199MKD

Пансионот Мирамар

Пансионот Мирамар

Гостите во пансионот Мирамар во градот Александрија, се натпреваруваат кој ќего освои вниманието на ..

199MKD

Почитуваниот господин

Почитуваниот господин

Осман својата државна работа ја работи истрајно, со цврста решеност и пламенаволја. Правната литерат..

199MKD

Покажува 1 до 4 од 4 (1 Страни)