Еви Вајлд

Еви Вајлд

Еви Вајлд е родена во Лондон и живеела во Јужен Лондон, Австралија. Таа студирала креативно пишување Bath Spa при Goldsmihts Универзитетот. Нејзиниот прв роман После оганот, уште има глас, ја доби наградата John Llewellyn Rhys и Betty Trask наградата и беше во потесен избор за Orange наградата за нови писатели, исто така за Commonwealth и за интернационалната награда IMPAC Dublin.

Во 2010 Дејли телеграф ја стави во листата на дваесетте најдобри британски писатели под 40 години.

Нејзиниот втор роман Сите птици, распеани ја доби Miles Franklin наградата, Encore наградата, Jerwood, беше во потесен избор за Коста наградата и го доби високото книжевно признание Европската награда за литература во 2014 година.

Еви Вајлд е сопственичка на мала независна книжарница во Пекам, Јужен Лондон, Австралија.


Сите птици распеани

Сите птици распеани

Вознемирувачко, прекрасно, ужасно и емотивно – сето тоа заедно. Одамна не сум прочитал нешто толку с..

300MKD

Покажува 1 до 1 од 1 (1 Страни)