Алмир Алиќ

Алмир Алиќ

Алмир Алиќ е роден во Зворник, 1970 година. Дипломирал на електротехника. Го покренал и бил уредник на студентското списание „Спок“ 1992/1993.

Најпознати му се објавените книги: „Солитерот Титаник“ (роман, V.B.Z Загреб, 2006); „Пиколо Мондо“, (збирка куси раскази, Mediterran

Publishing, Нови Сад, 2009; „Боа во кокошарникот“, (роман, V.B.Z Загреб, 2009); „Сакам да цртам големи црвени срца“, ( роман, Босанска ријеч, Тузла, 2014). Има добиено повеќе награди, особено за кратки раскази. Делата му се наградувани во Сараево, Витез, Тузла, Фојница, Младеновац, Опатија, Зрењанин, Подгорица, Широки Бријег и други места во поранешна Југославија.

Живее и работи во Тузла


Солитерот титаник

Солитерот титаник

Дали се сеќавате на едно време кога сѐ беше така едноставно, безгрижно, а поради тоа и убаво? А пото..

200MKD

Покажува 1 до 1 од 1 (1 Страни)