Сала Симука

Сала Симука

Сала Симука (1981 г.) е финска преведувачка и авторка на романи за млади. Студирала нордиска филологија и книжевност, креативно пишување и родови студии на Универзитетот во Турк. Живее во Тампере и добитничка е на престижната награда Topelius Prize за најдобар фински роман за млади во 2013 година.


Црвена како крв

Црвена како крв

Некогаш одамна живееше девојче што научи да се плаши. Бајките не почнуваат така, а Лумики не беше ка..

350MKD

БЕЛА КАКО СНЕГ

БЕЛА КАКО СНЕГ

ПОНЕКОГАШ НЕМА ИЗБОР,  А НИ ВРАЌАЊЕ Седумнаесетгодишната Лумики Андерсон се најде на улиците во..

350MKD

Црна како абонос

Црна како абонос

Во приказните, исто како и во вистинскиот живот, сѐ што е скриено сака да биде најдено. Клучот чекаш..

350MKD

Покажува 1 до 3 од 3 (1 Страни)