Ернесто Маљо

Ернесто Маљо

Ернесто Маљо – Ernesto Мallo (1948) е аргентински писател, новинар, колумнист и есеист. Порано бил револуционер (припадник на Герилското

движење Монтонерос) и бил противник на диктатурите во Аргентина и другите земји во Јужна

Америка. Неговиот прв роман Злосторството во еврејскиот кварт е дел од трилогијата за полицискиот инспектор Ласкано, според кој во Аргентина веќе е снимен и филм. Под

насловот La aguja en el pajar (Игла во сено) овој роман ја добил престижната награда Memorial Silverio Canada за најдобар роман

на Noir фестивалот во Хихон.


Злосторството во еврејскиот кварт

Злосторството во еврејскиот кварт

ШОКАНТЕН ТРИЛЕР ВО КОЈ ЧЕСНОСТА, ОДЛУЧНОСТА И САМОДОВEРБАТА НА ИНСПЕКТОРОТ ЛАСКАНО, СЕ СООЧУВААТ СО ..

199MKD

Покажува 1 до 1 од 1 (1 Страни)