Колм Тојбин

Колм Тојбин

Колм Тојбин е роден во Ирска, 1955 година. Автор е на уште пет романи, меѓу кои се и Блеквотерскиот брод – светилник и Господарот, двата своевремено во потесен избор за Букеровата наг­рада и на збирката раскази Мајка и синови. 

Бруклин беше во поширок избор за Букеровата награда 2009 година и во истата година ја доби наградата Коста.


Бруклин

Бруклин

Елис Лејси не може да најде добра работа во Ирска. Свештеникот Флуд ѝ нуди одлични можности за работ..

199MKD

Покажува 1 до 1 од 1 (1 Страни)