Лоренс Хил

Лоренс Хил


Лоренс Хил (роден 1957) е канадски романсиер, есеист и мемоист. Тој е најпознат по своите дела „Massey Lectures Blood“, "The Stuff of Life", неговиот роман "Книгата за црнците" од 2007 година и неговите мемоари од Црното бери, "Слатка сок: да се биде црно и бело" во Канада. Лоренс Хил е роден во Њумаркет, Онтарио, од црн татко и бела мајка, кој се преселил во Торонто од Вашингтон, во 1953 година.


Некој ми го знае името

Некој ми го знае името

Уште како мала, Амината ја киднапираа и ја качија на бродот со робови. Таа мора да ги слуша наредби..

199MKD

Покажува 1 до 1 од 1 (1 Страни)