Јудит Кацир

Јудит Кацир

Јудит Кацир е родена 1963 година во Хаифа, а книжевност и филмска уметност студирала во Тел Авив. Објавувала раскази во израелскиот печат, а во 1990 година излезе нејзината прва збирка раскази. Таа е уредничка во Издавачката куќа Хакибуц Хејмеучад / Симан Криах (Hakibbutz Hameuchad/ Siman Kriah) и предава креативно пишување. Добитничка е на бројни награди, како што се Златна и Платинеста награда на Здружението на издавачите, Наградата на премиерот, француската WIZO награда. За романот Цила ја доби Специјалната награда на министерот за култура. Нејзините дела се преведени на единаесет јазици.Цила

Цила

Романот се темели на дневникот на прабабата на авторката и на нејзиниот љубовник, се преплетува со н..

400MKD

Покажува 1 до 1 од 1 (1 Страни)