Ајшеѓул Челик

Ајшеѓул Челик

Ајшеѓул Челик е родена 1968 гоидна. Дипломирала на Факултетот за економија и администрација при Универзитетот во Хаџитепе и на Факултетот за драмска уметност при Универзитетот во Анкара. Нејзините поеми, раскази и статии се објавени во многу книжевни списанија и магазини. Нејзини радио драми се наградено од ТРТ (Турската радио телевизија). Таа пишува и филмски сценарија. Предава Светска литература на универзитетот во Анкара.


Бродови од хартија

Бродови од хартија

Јилдиз дојде тука од многу далеку.Според зборот што му беше даден на татко ѝ, не беше пречекана со с..

150MKD

Покажува 1 до 1 од 1 (1 Страни)