Мартине Гласер

Мартине Гласер

Мартине Гласер е популарна холандска писателка. Ра-

ботела како режисер во радио програма а од 2007 ком-

плетно се посветила на пишувањето книги. Таа е почесен

граѓанин на Лајден и добила орден од холандската кра-

лица. Авторка е на 7 книги, а некои од нив се преведени

на германски и други јазици.


Саботна бура

Саботна бура

Тинејџерката Каси порасна во Лајден, град помеѓу Хаг и Амстердам.Но, нејзината мајка одеднаш одлучув..

350MKD

Покажува 1 до 1 од 1 (1 Страни)