Катја Максим

Катја Максим
Катја Максим е литературниот псевдоним на Кармен Екатерина Константинеску.
Дипломирала на Факултетот за романски јазик и литература, на Универзитетот во Букурешт.
Објавени романи:
Уште еден чекор (Екинокс, 2007);
Спасени мигови, (Никол, 2008);
Погоди кого љубам јас, (Тракус Арте, 2010);
Меѓувремиња, (Тракус Арте, 2010);
Ангелите од Москополе, (Тракус Арте, 2011;
Ангелите од Москополе – егзил.(Тракус Арте, 2013);
Слоу моушн, (Тракус Арте, 2014);
Ангелите од Москополе – истории близнаци, (Тракус Арте, 2015);
Олтарот од слепата апсана, (Тракус Арте, 2017);
Литературни награди:
Трета награда на националниот конкурс за литература на Романија „Јоан Славич“ спис. Трибуна литерара, Клуж;
Награда за роман во ракопис? Слоу моушн, Сојуз на писателите на Романија / Секција проза;
Благодарница на влашката редакција при Радио Романиа интернационал за трилогијата Ангелите од Москополе.

Ангелите од Москополе

Ангелите од Москополе

 Со романот Ангелите од Москополе Катја Максим нѐ враќа во едно минато, во за нас еден близок п..

250MKD

Ангелите од москополе Егзилот

Ангелите од москополе Егзилот

Во вториот роман од трилогијата „Ангелите од Москополе“, Катја Максим, од документите и сведоштват..

250MKD

Покажува 1 до 2 од 2 (1 Страни)