Публицистика

БИЛ ГЕЈТС ПРЕТПРИЕМАЧ И ФИЛАНТРОП

БИЛ ГЕЈТС ПРЕТПРИЕМАЧ И ФИЛАНТРОП

Луксузна и илустрирана биографија за најбогатиот човек во светот и сопственик на „Мајкрософт“. Бил Г..

290MKD

ВЕВЧАНИ: КОЈ ЌЕ ГИ ИЗМИЕ РАЦЕТЕ?

ВЕВЧАНИ: КОЈ ЌЕ ГИ ИЗМИЕ РАЦЕТЕ?

Според книгата на Жарко Рајковиќ „ВЕВЧАНИ: КОЈ ЌЕ ГИ ИЗМИЕ РАЦЕТЕ“ за познатите, немили настани што ..

150MKD

ГОВОР НА ОМРАЗА

ГОВОР НА ОМРАЗА

Ова научно истражување е прва теоретска книга за говорот на омраза објавена во Република Македонија...

490MKD

ДИМИТАР ИЛИЕВСКИ ЛЕГЕНДА НА МАКЕДОНСКИОТ ШАХ

ДИМИТАР ИЛИЕВСКИ ЛЕГЕНДА НА МАКЕДОНСКИОТ ШАХ

ШАХОТ ИНТЕЛЕКТУАЛЕН И ЕМОТИВЕН КРВОТОК НА ЧОВЕКОТ..

300MKD

ЕВРЕЈСКИ ПРИКАЗНИ

ЕВРЕЈСКИ ПРИКАЗНИ

ЕВРЕЈСКИ ПРИКАЗНИISBN9786084654193Димензија21Издавачка куќаБата пресБрој на страни106Година на издав..

150MKD

ЗАМОЛЧЕНО ВРЕМЕ

ЗАМОЛЧЕНО ВРЕМЕ

ЗАМОЛЧЕНО ВРЕМЕISBN9989737371Димензија21Издавачка куќаБата пресБрој на страни308Година на издавање20..

300MKD

КОН КУЛТУРНОТО НАСЛЕДСТВО

КОН КУЛТУРНОТО НАСЛЕДСТВО

КОН КУЛТУРНОТО НАСЛЕДСТВОISBN9989819068Димензија21Издавачка куќаБата пресБрој на страни80Година на и..

100MKD

ЛАБИД И ПРЕСПАНА

ЛАБИД И ПРЕСПАНА

Книгата „Лабид и Преспана“ е публицистки труд, во која во првиот дел се сместени негови новински инт..

150MKD

МАКЕДОНИСТИЧКИ СТУДИИ ЗА ЕГЕЈОТ

МАКЕДОНИСТИЧКИ СТУДИИ ЗА ЕГЕЈОТ

Дијалектите во егејскиот дел на Македонија, што се наоѓа во државните рамки на Грција, се дел од диј..

300MKD

МАКЕДОНСКА БИЗНИС ЕЛИТА

МАКЕДОНСКА БИЗНИС ЕЛИТА

МАКЕДОНСКА БИЗНИС ЕЛИТА ги претставува најуспешните компании во времето на транзицијата и почетокот ..

500MKD

МАКЕДОНСКАТА ДРАМА 2001-ТА

МАКЕДОНСКАТА ДРАМА 2001-ТА

Ова е книга за еден посебен вид драма. Драма одиграна 2001-та година. Драма која што се надеваме, не..

400MKD

Македонски горански песни

Македонски горански песни

За каков говор и за какво лингвистичко богатство станува збор, најдобро ќе се види ако се спомене де..

400MKD

Покажува 1 до 15 од 29 (2 Страни)