Белетристика

Другиот град

Другиот град

Што би направиле кога би нашле книга која е влез во тајниот ноќен подземен свет, во она Второто нешт..

250MKD

Крвта не е ништо

Крвта не е ништо

Во едно општество во секој период можат да се јават мно- гу нови поети, но многу ретко се јавуваат п..

400MKD

Ленинград

Ленинград

„Ленинград“ е маестрален микс на поезија и проза и вредна документарна книга, бележат познатите лите..

300MKD

Мртви души

Мртви души

„Мртви души“ е феномен кој и после 175 години од првото објавување се појавува во нашата средина. Во..

500MKD

Оваа слобода

Оваа слобода

Книга што нема да ви дозволи да ги задржите солзите во себе. Трагична, но не и патетична.  Храб..

200MKD

Рецепт за осамени срца

Рецепт за осамени срца

ТРИ ВОЛШЕБНИ ГРАДОВИ... ПАРИЗ, ИСТАНБУЛ И ЊУЈОРК ПОМЕШАНО СО СОСТОЈКИ И РЕЦЕПТИ НА ВКУСНА ХРАНА КОЈА..

300MKD

Сите птици распеани

Сите птици распеани

Вознемирувачко, прекрасно, ужасно и емотивно – сето тоа заедно. Одамна не сум прочитал нешто толку с..

300MKD

Солитерот титаник

Солитерот титаник

Дали се сеќавате на едно време кога сѐ беше така едноставно, безгрижно, а поради тоа и убаво? А пото..

200MKD

Телурија

Телурија

...Средина на 21-от век. Евроазија. Исламска држава во срцето на Европа. После долгата и крвава војн..

350MKD

Харбински молци

Харбински молци

По Октомвриската револуција, 1917 година, Борис Ребров на само 17 години, станува емигрант во Бел..

500MKD

Црвена како крв

Црвена како крв

Некогаш одамна живееше девојче што научи да се плаши. Бајките не почнуваат така, а Лумики не беше ка..

350MKD

THE WHITE LUNE

THE WHITE LUNE

The beauty of the novel The White Lune is in the freedom of experience and interpretation, a vast ex..

200MKD

Јас не сум виновен за ништо

Јас не сум виновен за ништо

Тоде Блажевски, карикатурист, хуморист, есеист и аниматор е роден на 6 мај 1948 година во Скопје. Уч..

150MKD

Љубов на дождот

Љубов на дождот

Возбудлив роман со незаборавни ликови кои трагаат по среќа и вистинска љубов, сесправуваат со горчин..

199MKD

Ангелите од Москополе

Ангелите од Москополе

 Со романот Ангелите од Москополе Катја Максим нѐ враќа во едно минато, во за нас еден близок п..

250MKD

Покажува 1 до 15 од 62 (5 Страни)