Електронски книги

Јусуф и Менофис (Електронска книга)

Јусуф и Менофис (Електронска книга)

5 драми во еден том напишани од еден од највлијателните писатели на 21 иот век..

400MKD

Бувот со црвени крилја (Електронска книга)

Бувот со црвени крилја (Електронска книга)

Еден малечок був многу сакаше да лета. Но наместо да бидат црвени и силни, неговите крилја беа бели ..

200MKD

Големата љубов на Дон Жуан и малата балканска војна (Електронска книга)

Големата љубов на Дон Жуан и малата балканска војна (Електронска книга)

„...Низ приказната ја следиме судбината на Јан Брукнер низ три временски периоди – пред, за в..

300MKD

Другиот град (Електронска книга)

Другиот град (Електронска книга)

Што би направиле кога би нашле книга која е влез во тајниот ноќен подземен свет, во она Второто нешт..

250MKD

Крвта не е ништо (Електронска книга)

Крвта не е ништо (Електронска книга)

Во едно општество во секој период можат да се јават мно- гу нови поети, но многу ретко се јавуваат п..

400MKD

Ленинград (Електронска книга)

Ленинград (Електронска книга)

„Ленинград“ е маестрален микс на поезија и проза и вредна документарна книга, бележат познатите лите..

300MKD

Малиот змеј и оризовата каша (Електронска книга)

Малиот змеј и оризовата каша (Електронска книга)

Што ќе се случи доколку едно утро се разбудите и ви здодеало да ги правите истите работи секој де..

200MKD

Мртви души (Електронска книга)

Мртви души (Електронска книга)

„Мртви души“ е феномен кој и после 175 години од првото објавување се појавува во нашата средина. Во..

500MKD

Оваа слобода (Електронска книга)

Оваа слобода (Електронска книга)

Книга што нема да ви дозволи да ги задржите солзите во себе. Трагична, но не и патетична.  Храб..

200MKD

Петнаесет турски приказни (Електронска книга)

Петнаесет турски приказни (Електронска книга)

Сказните се многу важен културен извор поради фактот дека народите во нив го проткајуваат својот ..

170MKD

Рецепт за осамени срца (Електронска книга)

Рецепт за осамени срца (Електронска книга)

ТРИ ВОЛШЕБНИ ГРАДОВИ... ПАРИЗ, ИСТАНБУЛ И ЊУЈОРК ПОМЕШАНО СО СОСТОЈКИ И РЕЦЕПТИ НА ВКУСНА ХРАНА КОЈА..

300MKD

Сите птици распеани

Сите птици распеани

Вознемирувачко, прекрасно, ужасно и емотивно – сето тоа заедно. Одамна не сум прочитал нешто толку с..

300MKD

Сите птици распеани (Електронска книга)

Сите птици распеани (Електронска книга)

Вознемирувачко, прекрасно, ужасно и емотивно – сето тоа заедно. Одамна не сум прочитал нешто толку с..

300MKD

Солитерот титаник (Електронска книга)

Солитерот титаник (Електронска книга)

Дали се сеќавате на едно време кога сѐ беше така едноставно, безгрижно, а поради тоа и убаво? А пото..

200MKD

Телурија (Електронска книга)

Телурија (Електронска книга)

...Средина на 21-от век. Евроазија. Исламска држава во срцето на Европа. После долгата и крвава војн..

350MKD

Покажува 1 до 15 од 96 (7 Страни)