Книжевност

Во оваа категорија спаѓаат книгите што се напишани од врвни и литерарно потковани светски и македонски писатели. 


Другиот град

Другиот град

Што би направиле кога би нашле книга која е влез во тајниот ноќен подземен свет, во она Второто нешт..

250MKD

Крвта не е ништо

Крвта не е ништо

Во едно општество во секој период можат да се јават мно- гу нови поети, но многу ретко се јавуваат п..

400MKD

Ленинград

Ленинград

„Ленинград“ е маестрален микс на поезија и проза и вредна документарна книга, бележат познатите лите..

300MKD

Оваа слобода

Оваа слобода

Книга што нема да ви дозволи да ги задржите солзите во себе. Трагична, но не и патетична.  Храб..

200MKD

Сите птици распеани

Сите птици распеани

Вознемирувачко, прекрасно, ужасно и емотивно – сето тоа заедно. Одамна не сум прочитал нешто толку с..

300MKD

РЃОСАНИ БИСЕРИ

РЃОСАНИ БИСЕРИ

Уникатно дело на македонската книжевност   „...овој умен и прониклив автор успеал да оживее едн..

300MKD

Покажува 1 до 6 од 6 (1 Страни)