Поезија

 Јава и сон

Јава и сон

Тоа се тивки разговори - шепоти во стихови за она што било и што би било кога би било. Во нив има и ..

200MKD

 Лирика

Лирика

Атила Илхан е еден од најактивните, најнемирните и нјаогнените духови во турката книжевност и турски..

200MKD

Index izgovora

Index izgovora

..

150MKD

LINDJE NE BARDHESI

LINDJE NE BARDHESI

LINDJE NE BARDHESIISBN9989819092Димензија21Издавачка куќаБата пресБрој на страни91Година на издавање..

90MKD

NE ENDRRAT E CUNAVE TE QETE
SHIU

SHIU

SHIUISBN9786084654087Димензија20Издавачка куќаБата пресБрој на страни69Година на издавање2012- See m..

100MKD

Азбука на плодот

Азбука на плодот

Азбука на плодотISBN9989819262Димензија21Издавачка куќаБата пресБрој на страни42Година на издавање20..

120MKD

Боемско Скопје
Волк

Волк

Во екот на (не)човечкото лудило... Во климаксот на неморалот, криминалот, уништувањето... Подарете м..

100MKD

Зародиш на повикување

Зародиш на повикување

„Зародиш на повикување“ е впечатлива поетска книга, со топли и искрени емоции, без вештачка шмикна и..

200MKD

Каде е човекот?
Лежи во калето на Бурса

Лежи во калето на Бурса

 Едно општество во секој период можат да се јават мно-гу нови поети, но многу ретко се јавуваат..

400MKD

Лирика

Лирика

Џахит Кулеби во текот на својот литературен живот ги објави следниве книжевни дела: Поетски дела:„Е..

200MKD

Мамурлаци

Мамурлаци

ISBN9989819246Димензија18Издавачка куќаБата пресБрој на страни90Година на издавање2003..

100MKD

Никогаш не е доцна

Никогаш не е доцна

ISBN9789989819278Димензија21Издавачка куќаБата пресБрој на страни89Година на издавање2005..

120MKD

Покажува 1 до 15 од 37 (3 Страни)