Препорачани

До кога само лоши вести?

До кога само лоши вести?

Еден топол летен ден, малечката Џоана Мејсон со фамилијата полека се враќа дома по нивната патека. Е..

400MKD

Каменувана

Каменувана

БРУТАЛНО ЗЛОСТОРСТВОНа осамено место во еден парк, во шатор е пронајдено тело наубиена и каменувана ..

400MKD

Тајниот портал

Тајниот портал

ВИЛИЈАМ ВЕНТОН, МОМЧЕТО СО ГЕНИЈАЛЕН ТАЛЕНТ ЗА ОДГАТНУВАЊЕ ШИФРИ, СЕ СООЧУВА СО НОВА ЗАКАНА Откако п..

350MKD

Младата Кираз

Младата Кираз

Во животот на Кираз, која зад себе ги остава разочарувањатаод минатото и со надеж гледа кон иднината..

350MKD

Ангелите од Москополе

Ангелите од Москополе

 Со романот Ангелите од Москополе Катја Максим нѐ враќа во едно минато, во за нас еден близок п..

250MKD

Танц во темнината

Танц во темнината

Единствена приказна за непријателските предели  што урбаните и технолошки свесните луѓе  н..

400MKD

Саботна бура

Саботна бура

Тинејџерката Каси порасна во Лајден, град помеѓу Хаг и Амстердам.Но, нејзината мајка одеднаш одлучув..

350MKD

Малечката Кираз

Малечката Кираз

Кираз, е една млада девојка, која не го сакаше начинот на живот што го водеше нејзиното семејство и ..

350MKD

Крадецот на луридиум

Крадецот на луридиум

Дванаесетгодишниот Вилијам Вентон, не е како неговите врсници. Toj има чудесна моќ за откривање на ш..

350MKD

Камениот мост

Камениот мост

На 4 јуни 1943 година, се откриени две мртви тела на Големиот камен мост во Москва. Како бомба одекн..

500MKD

Црната кралица

Црната кралица

Борба за власт, убиства на можните претенденти на тронот, љубов и интриги во сарајот на Султанот. Сп..

600MKD

Цила

Цила

Романот се темели на дневникот на прабабата на авторката и на нејзиниот љубовник, се преплетува со н..

400MKD